Gulacsi Erika

rózsalekvár
  • Szolgáltatási terület: mezőgazdaság, helyi termék kereskedelem
  • Alsómocsolád Község Önkormányzata
  • Turisztikai Központ, Őszi Fény Idősek Otthona
  • Cím: 7345, Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.
  • Tel.: 72/451-748

Alsómocsolád Baranya északi szegletében a Hegyhát nyitott kapujaként fogadja és visszavárja vendégeit. Épített örökségük fő ékessége az 1836-ban épült Szent András templom, és a századelő hangulatát idéző Sztankovánszky kastély. A községre jellemző a lakók összefogása. A pezsgő közösségi életet számtalan civil szervezet gazdagítja, öntevékenyen kapcsolódva ünnep-, és hétköznapok eseményeihez, őrizve a település hagyományait, építve jövőjét. A megújulási vágy, készség nemcsak falufejlesztésben vagy a turisztikában kap teret, hanem a saját készítésű helyi termékeik száma is évről-évre növekszik.

A pihenni vágyóknak, gyermekes családoknak a község ideális hely. Az ide látogatók ismerkedhetnek a természettel az erdei iskola oktató központjában, az Interaktív Tárházban. Gimnasztikázhatnak az erdei tornapályán, a szabadtéri fitnesz parkban, barangolhatnak a tanösvényeken, kenuzhatnak és gondolázhatnak vadregényes tavon. Felhők fölé emelkedhetnek a Boeing 747 szimulátorral, vagy éppen elmélkedhetnek a világegyetemről a planetáriumban.

A rendezvény és konferencia központ a szervezeti alkalmak, képzések, közösségfejlesztő tréningek, konferenciák számára; korszerű, minden igényt kielégítő helyszínt biztosít. A kemencés foglalkoztató udvarban nemcsak a helyi ételek elkészítésére adott a lehetőség, hanem betyárpénzért hamuban sült pogácsa is vásárolható. A turisztikai szolgáltatások mellé kapjuk a település vendégszeretetét, és a hamisítatlan Alsómocsoládi Ízeket. Legyen a vendégük egy illatos rózsalekvárra!