Zámbó István

Füstölt, főtt és sült termékek

A családi gazdaságot 2011-ben alapította Zámbó István, aki növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Tenyészetében megtalálhatók a törzskönyvezett magyartarka húshasznú tehenek és a szintén törzskönyvezett magyar nagyfehér sertések. Ezek az állatfajok a Darányi Ignác nevével fémjelzett vidékstratégiában védett, őshonos állatként jelennek meg.

A vidék messze földön híres falusi hagyományairól, ízvilágáról, sokszínűségéről. Az volt a gazda célja, hogy ne hagyja feledésbe merülni azokat a régi receptúrákat és eljárási folyamatokat, melyekkel családja és a régióban élő emberek, közel 150 éve töltik fel éléskamrájukat. Ezek az ízek elevenednek fel termékeiben és adnak lehetőséget másoknak is, hogy találkozhassanak a szinte elfeledet ízekkel.

A kínált termékek között házi készítésű füstöltáruk szerepelnek, melyek hagyományos keményfa füstölési technológiával készülnek.

  • Füstölt termékek: sonka, szalonna, angolszalonna, tarja, kolbász, szalámi, szajmóka, oldalas, csülök, disznósajt
  • Főtt és sült termékek: véres hurka, húsos hurka, májas hurka, hasaalja szalonna, tepertő

"A múltat megőrizni, a jelenben győzni, a jövőért megküzdeni."