Márton Tibor

méhész
  • Szolgáltatási terület: mezőgazdaság
  • Cím: 7333 Kárász, Petőfi u. 12.
  • Tel.: 30/428-0342
  • Email: martonek@freemail.hu

Márton Tibor kárászi méhész 25 éve foglalkozik a szakmával, 40 méhcsaláddal. A híres magyar mézet üveges kiszerelésben értékesíti és a csomagolásra, küllemre is kellő figyelmet fordít. 2014-ben a legszebb csomagolásért „Mecseki Aranykaptár-díj"-ban részesült. Kóstoltatnak falunapokon, fesztiválokon, kiállításokon. A „Kárászi nyitott porták"rendezvény keretein belül az érdeklődők a méhészet életébe is betekinthetnek, megismerve a méhek csodás világát.

A méhészet az erdőszélén található saját gyümölcsösben helyezkedik el, így a méhek az erdők, mezők, kertek, legelők virágjait látogatják. Ha az időjárás és a „fentiek" is úgy akarják, évente több fajta mézet is termelnek, mint az akác, hárs, repce, napraforgó és erdei virágméz. Szeretnék, ha a gyerekek minél több mézet fogyasztanának, nekik csomagolják az aszalékos, magos, diós és lépesmézet.

A természetes gyógymód útján járóknak a méhkaptár ezer és ezer értékes kincset rejt, mint a méhpempőt, virágport, méhviaszt. Kevesen tudják, hogy a propoliszos méz természetes antibiotikum, 40 féle gyógyhatással. A kárászi mézeskalács receptje pedig maradjon családi titok, de a méhészetnél alkalom nyílik megkóstolni.