A családi gazdaságot 2011-ben alapította Zámbó István, aki növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Tenyészetében megtalálhatók a törzskönyvezett magyartarka húshasznú tehenek és a szintén törzskönyvezett magyar nagyfehér sertések. Ezek az állatfajok a Darányi Ignác nevével fémjelzett vidékstratégiában védett, őshonos állatként jelennek meg.
A vidék messze földön híres falusi hagyományairól, ízvilágáról, sokszínűségéről. Az volt a gazda célja, hogy ne hagyja feledésbe merülni azokat a régi receptúrákat és eljárási folyamatokat, melyekkel családja és a régióban élő emberek, közel 150 éve töltik fel éléskamrájukat. Ezek az ízek elevenednek fel termékeiben és adnak lehetőséget másoknak is, hogy találkozhassanak a szinte elfeledet ízekkel.
A kínált termékek között házi készítésű füstöltáruk szerepelnek, melyek hagyományos keményfa füstölési technológiával készülnek.
"A múltat megőrizni, a jelenben győzni, a jövőért megküzdeni."